Proef de smaak van de Achterhoek

Ambachten en streekproducten

Tijdens jouw verblijf in de Acchterhoek is het ook leuk om meer te leren over de streekproducten en ambachten uit de regio. We geven graag een aantal tips!

Kaasboerderij Weenink in Lievelde heeft nog steeds een combinatie van Ambachtelijke traditie & Boerenkaas van rauwe melk. Met eigen ogen zien hoe boerenkaas wordt gemaakt? Ga dan op excursie in de Kaasmakerij. Daarbij kan je ook Boerengolf spelen op de weilanden. Na afloop kan je in de landwinkel terecht voor de lekkerste soorten kruidenkaas.

Ben jij ook dol op chocolade? Een bezoek aan Chocolade- en Koffiehuis Magdalena in Vierakker is het uitstapje voor de fijnproevers onder ons. In de chocolaterie kan je zien hoe de chocolade op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. De passie voor chocolade is bij binnenkomst in het atelier een ware belevenis. Alleen al de heerlijke geur van chocolade maakt je gelukkig.

Wijngaard Um D’n Olden Smid in Velswijk, is de plek om meer te weten te komen over (nieuwe wereld) wijn. Wijn maken is een vakmanschap. Wil je zelf eens met eigen ogen een kijkje in de keuken nemen, heerlijk verwend worden met lekkernijen en wijnen proeven? Ga dan zeker langs op de wijngaard.

Het is buiten lekker warm en je verlangt naar een heerlijke verkoeling, dan is ijsboerderij ’t Dommerholt in Borculo de plek voor een heerlijk ijsje. Deze ijsboerderij produceert op geheel ambachtelijke wijze BOEREN-IJS. Dit wordt gemaakt van verse melk uit het eigen melkveebedrijf. Het witte truffel ijs is een echte aanrader voor de fijnproevers.