Ambachten & Streekproducten

Tijdens uw vakantie is het ook altijd leuk om meer te leren over de steekproducten en ambachten uit de regio. Om hier meer over te weten bent u in de Achterhoek aan het juiste adres. Dit zijn de leukste locaties om kennis te maken met de lokale ambachten en steekproducten uit de regio.

Kaasboerderij Weenink in Lievelde heeft nog steeds een combinatie van Ambachtelijke traditie & Boerenkaas van rauwe melk. Met eigen ogen zien hoe boerenkaas wordt gemaakt? Ga dan op excursie in de Kaasmakerij. Daarbij kunt u ook Boerengolf spelen op de weilanden. Na afloop kunt u in de landwinkel terecht voor de lekkerste soorten kruidenkaas.

Bent u ook dol op chocolade? Een bezoek aan Chocolade- en Koffiehuis Magdalena in Vierakker is het uitstapje voor de fijnproevers onder ons. In de chocolaterie kun u zien hoe de chocolade op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. De passie voor chocolade is bij binnenkomst in het atelier een ware belevenis. Alleen al de heerlijke geur van chocolade maakt u gelukkig.

Wijngaard Um D’n Olden Smid in Velswijk, is de plek om meer te weten te komen over (nieuwe wereld) wijn. Wijn maken is een vakmanschap. Wilt u zelf eens met eigen ogen een kijkje in de keuken nemen, heerlijk verwend worden met lekkernijen en wijnen proeven? Ga dan zeker langs op de wijngaard.

Het is buiten lekker warm en u verlangt naar een heerlijke verkoeling, dan is ijsboerderij ’t Dommerholt in Borculo de plek voor een heerlijk ijsje. Deze ijsboerderij produceert op geheel ambachtelijke wijze BOEREN-IJS. Dit wordt gemaakt van verse melk uit het eigen melkveebedrijf. Het witte truffel ijs is een echte aanrader voor de fijnproevers.