Leuk voor jong en oud

Op zoek naar een leuk dagje weg voor de hele familie, dan bent u hierop de juiste locatie. Hier vindt u namelijk het leukste dagje weg voor jong en oud.

Museum more ligt in de bosrijke omgeving van de Ruurlo gevestigd in het bijzondere Kasteel Ruurlo. Museum more is een museum voor moderne kunst. Hier staat het leven en het werk van Carel Willink centraal, naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisselende tentoonstellingen te zien.

Niet ver van het kasteel Ruurlo, langs de weg naar het Gelderlandse Hengelo, ligt een doolhof uit 1891. Qua oppervlakte is dit het grootste doolhof van Nederland. Durf jij het aan deze te betreden dan is het doolhof in Ruurlo een top uitje voor het hele gezin.

Belevingspark Cactus Oase in Ruurlo Laat u verrassen. De paden leiden u door 6000 m2 overdekte kas met duizenden soorten bijzondere en kleurrijke cactussen, aloë soorten en Exotische planten. Dit geheel vormt samen een prachtig sprookjes-achting beeld.

In kasteel huis Bergh in ’s Heerenberg kunt u ervaren hoe ridders en hofdames vroeger leefden. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd er zijn dan ook vele verhalen over de rijke historie en de bijzondere kunstverzameling van Kasteel Huis Bergh. Voor kinderen is er elke dag ridderslag.

Maak op een bijzondere manier kennis met apen en natuur. Bij Apenheul in Apeldoorn leven 35 verschillende soorten apen. Een groot deel van hen beweegt zich zelfs vrij rond tussen de bezoekers. U ontmoet de dieren dus van heel dichtbij. Bijzonder, grappig én herkenbaar. In Apenheul dus geen apen in kooien of achter tralies, maar in grote, natuurlijke buitenverblijven in een bosrijke omgeving.

De mooiste plekjes aan de Berkel en de grachten van Zutphen ontdekken. De Fluisterboot vaart u in ruim een uur langs historische monumenten en verrassende plekken, terwijl de Fluisteraar (schipper) op zijn eigen unieke manier over de geschiedenis van de Hanzestad Zutphen vertelt.

Als u het openluchtmuseum van Erve Kots in Lievelde betreedt, neemt u een grote stap terug in de tijd. Hier kunt u aan den lijve ondervinden hoe de boer hier woonde en werkte, inclusief vee en familie. Ga mee op een reis naar het verleden en geniet van de verhalen over het vorige leven, evenals kunsttentoonstellingen in het openluchtmuseum!

Brandweermuseum in Borculo is een superleuk museum voor long en oud. Het museum is in het bezit van veel brandweermateriaal dat in vroegere dagen behoorde tot de uitrusting van menig brandweerkorps. Het museum herbergt een unieke verzameling. Hierdoor krijgt u een zeer goed beeld van de brandbestrijding vanaf het allereerste begin tot aan het eind van de jaren zeventig.

In Burgers’ Zoo Arnhem gaat u als een ware ontdekkingsreiziger op avontuur door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! U duikt onder in de tropische Koraalzee (Ocean) en u verkent het tropisch regenwoud (Bush), de rotswoestijn van Arizona (Desert) en de Oost-Afrikaanse savanne (Safari). Uw reis voert u verder door het zoutwater vloedbos van Belize (Mangrove), de jungle van Maleisië (Rimba) en diverse charismatische zoogdieren en vogels in hun natuurlijk vormgegeven verblijven (Park).

In het Kristalmuseum in Borculo kunt u de geschiedenis van de aarde ontdekken. Hier vindt u een grote collectie fossielen, mineralen, kristallen en edelstenen waarvan het ontstaan u miljoenen jaren in de tijd terugvoert. Zowel de kenner als de geïnteresseerde bezoeker kan in het museum genieten van de schoonheden uit het binnenste van de aarde.