Wandelen & fietsen

Maak eens een heerlijke, (lange) wandeling of pak de fiets tijdens uw verblijf. De mooie omgeving vraagt erom verkend te worden. Er is genoeg te ontdekken tijdens een verblijf in de Achterhoek. Bij de receptie van onze camping liggen een aantal leuke (gratis) wandel en fietsroutes op u te wachten.

Geen fiets bij u, maar wel zin in een fietstocht? Bij Slotboom Tweewielers in Hengelo kunt u fietsen huren. Het is tevens ook mogelijk om fietsen via de camping te huren.

Kastelentocht

Voor de gevorderde fietser is onze Kastelentocht route een echte aanrader. Deze route telt 65 kilometer, maar is het zeker waard. (is 65 kilometer te veel voor u, dan kunt u deze route ook met de motor of auto doen). Tijdens onze kastelentocht komt u langs de 9 mooiste kastelen die er in de omgeving te vinden zijn.

Knooppuntroutes

Heel Nederland is ‘bedekt’ met fietsknooppunten. Hiermee kunt u eenvoudig zelf een fietstocht plannen. Maar u kunt ook kiezen voor kant-en-klare knooppuntroutes. Op www.nederlandfietsland.nl vindt u een fraaie selectie van deze thematische routes. Je kunt ze direct downloaden, ook voor de GPS.

Vind het geluk in het maken van een heerlijke wandeltocht door de mooie Achterhoek. Over boeren erven, door pittoreske dorpen, langs statige herenhuizen en kastelen, klimmend over glooiende heuvels met mooie vergezichten. U zult versteld staan van het steeds maar variërende decor. De veelzijdigheid maakt de Achterhoek aantrekkelijk voor elk type wandelaar. De Achterhoek is gemakkelijk via een wandelkeuzesysteem te bewandelen.

Wandel en fietsroutes voor kinderen

Ook voor als u met kinderen bent zijn er leuke fiets en wandelroutes in de omgeving deze zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Op deze routes zijn punten toegevoegd waar kinderen spelen of opdrachtjes kunnen uitvoeren

Op zoek naar een unieke wandeltocht dan is de Edelingen in Zelhem de plek voor jullie. Hier kun je namelijk met ezels en alpaca’s een wandeltocht maken. Een superleuke ervaring voor jong en oud, en ook zeker een dingetjes om van jouw bucketlist af te strepen.

Koen Kampioen Route te lopen vanaf Camping Kom-Es-An. De geheel vernieuwde route (van zo’n 1,5 kilometer) is via een app op uw smartphone te lopen. Door gebruik te maken van de app worden er tussentijds diverse natuurweetjes en voetbalweetjes gedeeld. Ook een nieuw verhaal over Koen Kampioen wordt verteld. De 10 verschillende voetbalspelletjes op de route maken de belevenis helemaal compleet!

Ga op pad met Wouter Kabouter. Met een puntmutsje op je hoofd en rode wangen doe je allerlei leuke opdrachten. Wouter vertelt je hoe de dieren in het bos leven en hoe de bomen groeien. Samen speel je de leukste spelletjes. De kabouterroute in Ruurlo is 1,5 kilometer en hiermee ook geschikt voor de allerkleinste.

Houd je toch iets meer van fietsen dan is de route Smoks Hanne in Zelhem een aanrader voor jou. Tijdens het Smoks Hanne avontuur wanen kinderen zich even in het leven van de beroemdste heks van de Achterhoek. Deze route bevat leuke opdrachten en heksenweetjes.